PSİKOSOSYAL MÜDAHALE HİZMETLERİ

Kurum olarak, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapsamında Psikososyal Müdahale Hizmetlerine ve Krize Müdahale Hizmetlerine yönelik okullarda yapılan çalışmalar ve bu çalışmalarda görev alacak kişilerle işbirliğini artırmak amacıyla İlçemizdeki okullarımıza ziyaretler düzenliyoruz. Bu çalışmada okullarımızda öğrenci, öğretmen ve velileri travmatik yaşantılar ve etkileri konularında bilinçlendirilerek, kendi kendilerine yardım etmelerinin sağlanması, daha kapsamlı hizmete ihtiyacı olan bireylerin ilgili kurumlarla iş birliği yapılarak yönlendirme çalışmalarında bulunulması, sistemi güçlendirmek ve sorunlarla başa çıkma konusunda mevcut stratejiler ve beceriler geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede 08 Şubat 2024’te Şehit Murat Tuzsuz MTAL ve Fahri Günay Ortaokulunu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanımız Fikret KONCA ve bölüm üyelerimiz Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar Sinan Devrim ÜLGÜN, Emre GÜZ ziyaret etmişlerdir.

Bizleri misafir eden okul yöneticilerine ve rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarına teşekkür ederiz.

09.02.2024 121

PDR’nin Önleyici İşlevi ve Önleme Programları Kitapçığı